Projects

Interregnum: Corner Displacement for John Andrews
Interregnum: Corner Displacement for John Andrews

Powder coated aluminum
2011
38.9 x 26.4 x 8.9' (11.86 x 8.05 x 2.71m)
University of Toronto Scarborough commissioned public installation

Project Description: [ + ]

Powder coated aluminum
2011
38.9 x 26.4 x 8.9' (11.86 x 8.05 x 2.71m)
University of Toronto Scarborough commissioned public installation

Project Description:

To the viewer familiar with the architecture at University of Toronto Scarborough campus, the particular composition of Interregnum should appear recognizable. The stacking and cantilevering of quadrilateral (Isosceles Trapezoidal) forms is a recurring motif within architect John Andrews' Scarborough College. The composition is based on an interior fragment of Andrews' Neo-Futurist mega-structure, and appears to protrude within the interior of the atrium of the Instructional Centre (designed by Diamond and Schmitt Architects). These displaced volumes are presented like a contour drawing that has been loosely shaded by hand. Depending on the weather and time of day, the powder coated armature will appear to either expand or compress in volume, at times interacting with the geometric abstraction in the building, and sometimes presenting itself as an autonomous formal quotation of the nearby Andrews buildings. [ - ]